AAI Professional

Stichting Hero is een geaccrediteerd lid van het AAI, Dier-ondersteunde interventie/Animal-Assisted intervention.

Wat is het AAI?

Het AAI-kwaliteitsregister (AKR) geeft op transparante wijze een overzicht van gekwalificeerde aanbieders en opleidingen op het gebied van dier ondersteunde interventies. Vrijwilligers, handlers en professionals, die een passende opleiding hebben gevolgd om op een verantwoorde wijze dieren te kunnen inzetten, staan in het register. De opleidingen en cursussen die in het register staan, zijn langs de meetlat van de ISAAT/ESAAT kwaliteitsrichtlijnen gelegd en daarmee erkend als kwalitatief goede opleiding voor het gaan werken met dieren.

Wat betekend AAI Professional?

Afhankelijk van de genoten opleiding en ervaring hanteert het AKR drie levels om dit herkenbaar te maken voor derden. De competenties om de status AAI Professional te behalen bestaat uit gespecialiseerde discipline specifieke kennis, vaardigheden en attitude vereist van bevoegde mens-dierteams die dier-ondersteunde therapie, coaching (individueel of team) of educatie bieden en in deze professionele hoedanigheid werken als gediplomeerd/erkende beroepsbeoefenaar inde gezondheidszorg, het bedrijfsleven of sociale dienstverlening. Bevoegde gediplomeerde/erkende professionele aanbieders van AAI dienen aan te kunnen tonen over de kerncompetenties en de gevorderde competenties zoals hierboven beschreven te beschikken, aangevuld met specialistisch competenties.

Wat houdt dit in?

Het betekend dat wij de hoogst genoten form van professionele hulp kunnen bieden op het gebied van assistentiehonden.

Wil je meer weten?

De criteria voor alle drie levels zijn uitgebreid beschreven in de basisdocumenten level en opleiding Hond en paard. Voor meer informatie kan je hun website bezoeken https://aairegister.nl/aai-professionals/

HERO's