Onze teams

Maak kennis met enkele van de teams van Stichting HERO!

Romy en Lola

Stamboomnaam: Lola

Biografie van Romy en Lola

Hallo, ik ben Romy.

Ik ben 18 jaar en heb sinds m’n 10e diabetes type I. Vanaf mijn 13e heb ik er ook juveniele jeugdreuma bij gekregen, waar ik zware medicijnen voor moet gebruiken (methotrexaat, enbrel, diclofenac, maagbeschermers en foliumzuur). Wanneer de ontstekingen van mijn reuma actief zijn, beginnen mijn bloedsuikers te schommelen en ben ik ontzettend moe. 1x per week zwem ik in het revalidatiebad en dat vind ik wel fijn.

Op school moet ik erg mijn best doen omdat ik snel uitgeput raak. Ook heb ik wat moeite met leren en duurt het soms iets langer voordat ik bepaalde dingen begrijp.

Volgens mijn ouders is mijn emotionele kant heel sterk ontwikkeld en ben ik gek op dieren. Sinds mijn dertiende heb ik een kleine shetlandpony Robijn omdat ik niet op haar kan rijden vind ik het leuk om haar voor de menwagen te spannen en rijden we kleine stukjes door Berkel en Rodenrijs. Daar staat ze gestald bij een hele gezellige stal met een heleboel andere shetjes. Mijn moeder die zelf ook diabetes heeft las in de Diabc (een blad voor diabetespatienten) over de diabetic alert dog. Een collega van mijn moeder had haar daar ook wel eens over verteld en toen is mijn moeder nieuwsgierig geworden.

Nadat ze zich goed heeft laten informeren hebben mijn ouders besloten dat het voor mij heel nuttig kan zijn om in de toekomst een goed getrainde diabetic alert dog te hebben.

Het duurt ruim anderhalf jaar voordat mijn hond en ik een volwaardig team zullen zijn.

Foto's van Romy en Lola

Teef