Onze teams

Maak kennis met enkele van de teams van Stichting HERO!

Marie en Milou

Stamboomnaam: Milou

Biografie van Marie en Milou

Mijn hond Milou is een enthousiaste Labradoodle met een hoog knuffelgehalte. Ik ben een dertiger die geen seconde stilzit en ik heb diabetes. Samen hebben we een doel: positief bezig zijn met diabetes. Milou wordt onder professionele begeleiding getraind tot diabetes waarschuwingshond.

Ik ben dol op honden. Ze geven gezelligheid, energie en onvoorwaardelijke liefde. Het is onbeschrijflijk mooi dat mijn hond mij daarnaast nog meer kan geven, door mij te helpen met mijn diabetes. Als diabeet ben je 24/7 bezig je suikerwaardes in het bloed te reguleren. Honden ruiken lage en hoge bloedsuikers door een geurverandering in de ademhaling. Milou leert de reuk van mijn lage (hypo) en hoge (hyper) bloedsuikers te herkennen en mij daarvoor te waarschuwen. De training gebeurt spelenderwijs en Milou staat elke keer te popelen om met een oefening aan de slag te gaan.

Milou is straks een gecertificeerde hulphond, maar we zijn nu al onafscheidelijk. Het is werkelijk fantastisch wat Milou met mij en voor mij doet. We zorgen èn genieten van elkaar, waarbij de diabetes soms heel eventjes niet zo opvallend aanwezig is.

Foto's van Marie en Milou

Diabetic Alert Dog