Onze teams

Maak kennis met enkele van de teams van Stichting HERO!

Hanneke en Maya

Stamboomnaam: Maya

Biografie van Hanneke en Maya

• Ik ben Hanneke en ben geboren in 1959. Ik ben getrouwd met Roel.
  • Sinds 21 jaar heb ik posttraumatische dystrofie. Het begon in mijn rechterarm en schouder en het is uitgebreid naar mijn beide armen en mijn linkerbeen. Praktisch betekent dit voor mij dat ik altijd pijn heb, spasmen bij onverwachtse of verkeerde aanrakingen heb en verlies van spierkracht. Echt los lopen kan niet meer, dus binnen trippel ik met de rolstoel en voor buiten heb ik een elektrische rolstoel.
  • Mijn vorige hond is als pup bij me gekomen en met veel inzet en hulp van mijn overbuurman tot een homemade-hulphond voor me geworden. Helaas werd ze ernstig ziek en moesten we haar laten inslapen op vierjarige leeftijd. Ik viel in een diep gat en miste mijn maatje enorm. Ik trok me helemaal terug en ontdekte hoe afhankelijk ik van haar was geworden de laatste jaren. Aangezien ik niet zelf mijn jas aan- en uit kan trekken en dus niet zomaar naar buiten kon als Roel naar zijn werk was, voelde ik me heel erg eenzaam overdag en liep tegen mijn beperkingen op. Via dezelfde buurman kwam ik in aanraking met Stichting HERO. Het contact werd meteen gelegd en binnen een week was er een intake bij mij thuis. Zes weken later was een hulphond goedgekeurd door mijn zorgverzekering. Er werd veel tijd gestoken in een goede klik. Die was er...met Maya. Maya koos mij uit, zo ontroerend mooi! We zagen elkaar en het voelde gelijk goed. Door haar jonge leeftijd zou de training nog wel een half jaar duren, maar de derde keer dat ik kwam om de band te versterken en te trainen, kwam er na de training een big smile op de gezichten van de mensen van Stichting HERO. Ik kreeg te horen dat ze over drie weken zou worden geplaatst met intensieve teamtraining. Het geluksgevoel dat toen door mij heen stroomde en de ontroering...niet alleen bij mij overigens...
  • Na 21 dagen aftellen werd Maya geplaatst. Ze voelde zicht hier thuis en we mochten wennen. Maar jonge Maya wilde werken. Al gauw pakte ze op wat ik liet vallen, zelfs een euromunt. Ze hielpt me met aan en uitkleden, in één woord geweldig. Zo jong en al een echte HERO!
  • Sinds Maya bij me is heb ik mijn vrijheid weer terug. Ik kan zomaar naar buiten als ik dat wil. En als bonus heb ik een heel lief maatje in Maya. Het is nu al ondenkbaar zonder haar te moeten zijn. De teamtraining is super. Er wordt goed tijd voor je genomen en het programma is volledig persoonsgericht.
  • 30 juni 2016 was de eerste dag van de rest van mijn leven met mijn eigen held. Maya is een echte HERO!!!
  • Foto's van Hanneke en Maya

ADL-hulphond