Nieuws

Weten wat er speelt bij Stichting HERO? Hier vertellen wij het u. Volg ons ook op Twitter en Facebook!

Hulphonden mogen niet meer geweigerd worden

Vanaf vandaag, 14 juli 2016, treedt in Nederland het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking in werking. Dit houdt o.a. in dat hulp- en geleidehonden niet meer geweigerd mogen worden. Dit is strafbaar geworden en de hulphondgebruiker kan zich in zo'n situatie wenden tot het College voor de Rechten van de Mens.

Wij zijn erg blij dit Verdrag vanaf vandaag in werking is gesteld en alle openbare gelegenheden nu toegankelijk zijn geworden met een hulp- en geleidehond.