Stichting HERO

Stichting HERO

Maak kennis met Stichting HERO en ontdek waar wij voor staan.

Bestuur

Stichting Hero heeft sinds 19-01-2016 een nieuw bestuur, met 3 zeer betrokken en vakbekwame bestuurders. Met allen een voorliefde voor honden. Op dit moment zijn er 3 bestuursleden, wellicht komen er in de toekomst nog 2 leden bij om Stichting Hero nog meer vorm te geven.

DIRECTEUR: Greetje Veneboer

Directeur Greetje Veneboer
 • Wat wil je later worden, een veel gestelde vraag die je als kind hoort. Ik ben opgegroeid in Hoogeveen. In Hoogeveen hadden we de bereden politie. Een paar keer per week reed de bereden politie bij ons door de straat met grote paarden. Als kind was dat zeer indrukwekkend. Later wilde ik heel graag ook politie te paard worden. Echter in die tijd mochten er nog geen vrouwen bij de bereden politie. Tja en dan moet je wat anders kiezen. Mijn ouders hadden een eigen winkel en toen was het normaal dat je je ouders in hun voetsporen volgde. Dus ook ik startte een winkel in Assen. Als hobby reed ik vroeger veel paard en later ben ik overgegaan naar de hondensport. Na bijna 24 jaar in de winkel gestaan te hebben werd het tijd voor een verandering. Het roer ging om. Van je hobby je beroep maken. Vroeger had ik altijd de wens om ooit een keer een hulphond op te leiden. Inmiddels is die wens wel uitgekomen, meer dan uitgekomen. Nooit had ik kunnen dromen dat ik directeur zou worden van een hulphondenorganisatie. Ik ben dankbaar dat ik voor Stichting Hero mag werken. Het is prachtig werk en altijd weer heel mooi om te zien als een hond zijn werk doet en een mens kan helpen in vele opzichten. Stichting Hero geeft mij ook de kans om op een innovatieve manier mijn werk te doen. Op dit moment zijn we druk bezig het Diabetic Alert Dog project op te zetten en vorm te geven. Dit is spannend en uitdagend werk en als het lukt kunnen we hier heel veel mensen mee helpen. Dit is een prachtig doel en streven waar we ons voor 200% voor in zetten. Ik hoop dat u ons wilt steunen voor het onderzoek naar Diabetic Alert Dog. Mocht u vragen hebben aarzel niet en mail ons:

  Download het CV van Greetje

  VOORZITTER: Thomas Letschert

  Penningmeester Thomas Letschert
 • Ik ben Thomas Letschert en ben geboren in 1973.
 • Ik werk als technisch coördinator bij een woningbelegger.
  Als hondenliefhebber draag ik het werk van Stichting HERO een warm hart toe. Toen ik werd gevraagd als voorzitter van de Stichting heb ik dan ook ‘ja’ gezegd. Zelf geniet ik dagelijks van mijn Golden Retriever Kobus, de liefste hond die ik ken. Het werk van Stichting HERO vind ik belangrijk omdat de Stichting door middel van hulphonden ervoor kan zorgen dat mensen weer een vrij leven krijgen, ouders weer ouder worden en kind weer kind. Maar ook dat de hond centraal staat. Heel fijn vind ik het dat er in oplossingen gedacht word en niet in problemen. Mijn hobbies zijn skiën en autosport.
 • PENNINGMEESTER: Ginus Heling

  Penningmeester Ginus Heling
 • Mijn naam is Ginus Heling en ik mag mij de penningmeester noemen van Stichting HERO. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een administratiekantoor.
  Doordat er in mijn directe familie Diabetes voorkomt, ben ik erg geïnteresseerd in het werk van de Diabetic Alert Dog. Ik weet wat Diabetes inhoudt en vindt het mooi om te zien hoe je een hond kan trainen om mensen met Diabetes te ondersteunen. Ik vind het fijn dat ik in mijn functie als penningmeester de Stichting kan helpen bij het goede werk dat zij doen. Ik hoop dat we veel mensen blij kunnen maken met een hulphond die hun helpt bij hun dagelijkse leven.  SECRETARIS: Carolien de Vries

  Carolien de Vries
 • Ik ben Carolien de Vries.
  In het dagelijks leven geef ik tennisles en heb ik mijn eigen tennisschool. 3,5 jaar geleden heb ik mijn eigen hond Dirk bij Greetje gehaald en zodoende ben ik met Stichting Hero in contact gekomen. Ik heb 3 jaar geleden veel vrijwilligers werk gedaan in de zomervakantie en toen is de eerste hulphond in opleiding bij mij in huis gekomen. Daarna volgden er nog 2. Inmiddels ben ik begonnen met een aantal interne en externe cursussen, om me nog beter te verdiepen in het trainen en opleiden van assistentiehonden. Vorig jaar werd ik gevraagd of ik secretaris wilde worden van Stichting HERO, hier heb ik natuurlijk gelijk ja op gezegd. Het werk van Stichting HERO vind ik heel erg belangrijk. Veel mensen krijgen hun vrijheid weer terug en kunnen ook weer genieten van het leven. Het is voor mij belangrijk dat er veel tijd wordt gestoken in het matchen van de hond en de baas. Een optimale match zorgt voor een beter werkend team en dat de hond bij zijn baas een gouden mandje vindt.


 • Stichting HERO

  Bij Stichting HERO draait alles om honden en mensen die aan de zijlijn van de maatschappij staan. De Stichting helpt door de inzet van hulphonden: blindengeleidehond, adl-hulphond (Alle Daagse Levensbehoeften), buddyhond en DAD (Diabetic Alert Dogs).

  OVER ONSMISSIE & VISIEBESTUURSTEUN ONS

  Telefoon 0592 - 269 290

  GA NAAR de CONTACTPAGINA »